Az Instagram elindított egy új generatív mesterségesintelligencia-alapú eszközt, a backdropot, amely lehetővé teszi, hogy új képet hozzon létre a Story hátterében. A Meta generatív mesterségesintelligencia-vezetője, Ahmad Al-Dahle egy oktatóvideó mellett bejelentette a funkciót a Threads oldalán.

Az Instagram háttéreszköze akkor jelenik meg, ha tartalmat tölt fel vagy rögzít a történetéhez. A képernyő tetején lévő ikonok között van, amire rá kell bökni. A háttér használatához kattintson erre az ikonra, és a kép teljes háttere kockás lesz (hasonlóan a képszerkesztőkhöz, például a Photoshophoz), valamint egy szövegmező, amely arra kéri, hogy „leírja a kívánt hátteret…” Innentől bármit beírhat, és az MI eszköz legenerálja azt.

Az így generált történet meg lesz címkézve az AI·Backdrop by Instagram felirattal, valamint egy matrica is lesz rajta, amire rábökve bárki kipróbálhatja. Az Instagram háttéreszköze jelenleg csak az Egyesült Államokban élő felhasználók számára érhető el. Viszont mi nagyon reméljük, hogy hozzán kis hamar eljut ez a szórakoztató újdonság.

Forrás: Engadget