Az angliai törvényhozás szeretné elérni, hogy illegális legyen az obszcén felvételek küldése. A Jogi Bizottság elmondta, hogy bár a szexuális bűncselekményekről szóló törvényben szó esik a nemi szervek felvételeinek küldözgetéséről, szükség van az egyértelmű megközelítésre. 

A szakemberek szerint a kéretlen obszcén tartalmak súlyos károkat okozhatnak, a szexuális zaklatás egyik formája, ami egyre szélesebb körben terjed, és bárki, köztük gyerekek is az áldozatok között lehetnek. Erre bizonyíték a brit közlekedési rendőrség jelentése, ami 2016-ban három, 2019-ben már 66 olyan jelentést rögzített, ami arról szólt, hogy például az AirDrop fájlmegosztó szolgáltatásán keresztül kaptak ilyen felvételeket felhasználók. 

Az ilyen zaklatást sokak szerint már nem elég annyival elintézni, hogy illetlen vagy sértő, hanem sokkal keményebb szankciókkal kell visszaszorítani, az áldozatokat pedig sokkal jobban meg kell védeni. Az Alan Turing intézet elemzése szerint az Egyesült Királyságban az emberek körülbelül egyharmada volt kitéve online visszaéléseknek. A hazai állapotokról a Be Social kutatása árul el sokat, amelyből többek között az is kiderült, hogy a kutatásban résztvevő közel ötezer tini 51 százalékától kértek már erotikus fotót, 56 százalékuk pedig kapott ilyen tartalmú képet.

Forrás: The Guardian