Több mint egy éve írtunk arról itt a Marketingmorzsákon, hogy az influenszerek jövője a TV shopra hasonlító, online streamek lehetnek, Kínában iszonyatosan nagy népszerűségnek örvend a műfaj. Azóta már szinte az összes nagy közösségi oldal elindult ebbe az irányba, most pedig a Youtube is bejelentette, hogy néhány kiválasztott tartalomelőállítóval elkzedik tesztelni a formátumot. 

Közleményük szerint az integrált vásárlási élmény, ami úgy tűnik, hogy a TV shop közösségi oldalra optimalizált megnevezése kiváló lehet arra, hogy a nézők kiaknázzák a megbízható alkotók hitelességét és tudását, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak a YouTube-on történő vásárlásaik során. Korábban már tesztelték videókon, de most az élő közvetítések alatti tesztek ideje jött el, ahol valós időben, a közvetítés megszakítása nélkül lehet böngészni és vásárolni. 

Egy felmérés szerint az emberek 33 százaléka vett már olyan terméket, amit a Youtube-on fedezett fel. A vásárlás témájú videók népszerűsége az elmúlt évben 400 százalékkal növekedett, és ahogyan maga az e-kereskedelem is egyre népszerűbb lett, úgy növekszik a kereslet az ezzel kapcsolatos tartalmak iránt is. Válaszul a szolgáltató elkezdte tesztelni a termékmegjelölést, illetve azt a fejlesztést, ami klipekben automatikusan felismeri, és kilistázza, hogy a látott termékeket hogyan lehet beszerezni. 

Forrás: Social Media Today