A napokban a Meta bejelentette a professzionális mód világszintű indulását a Facebook-profiloknál. Ez egy olyan profilbeállítás, amely lehetőségeket biztosít mindenkinek, aki alkotó szeretne lenni, beleértve új funkciókat, amelyek több bevételszerzési lehetőséget és eszközöket adnak az alkotók támogatására a Facebookon.

A professzionális móddal professzionális eszközökkel növelhetjük a nyilvános követőket, pénzt kereshetünk a különféle bevételszerzési programokkal, és hatásosabb módon léphetünk kapcsolatba közönségünkkel, mindezt úgy, hogy a meglévő profilunkat használjuk.

Olyan eszközöket kapunk ezzel, minthogy az alkotók jelentkezhetnek a Facebookon a Reels Play nevű bónuszprogramba (egyelőre csak az USA-ban), amely lehetővé teszi, hogy pénzt keressen a megosztott Reelsekért. Korábban már bejelentették a Csillagokat, amit most szintén elérhetővé tessznek a professzionális módban, lehetőséget adva arra, hogy pénzt keressünk közvetlenül a rajongóktól. Csillagokat küldhetünk és fogadhatunk a Facebook-tekercseken, az Élő videón és a Video on Demand oldalon, és az olyan új formátumokkal, mint például a hamarosan megjelenő fotó- és szöveges bejegyzésekkel. Folyamatosan jelennek meg a videóba ágyazott hirdetések a jogosult professzionális módok készítői számára, amivel pénzt kereshetünk.

A Professzionális mód lehetővé teszi a követők globális közönségének kialakítását, miközben továbbra is kapcsolatban maradhat barátaival és családjával személyes Facebook-profilján. Nyilvános tartalom közzététele közben hozzáférhet olyan funkciókhoz, amelyek célja új követők megszerzése és bevonása. „Az Ön számára ajánlott” tartalmat ajánlhat a Facebook hírfolyamában, növelve láthatóságát. Kapcsolatba lehet lépni a legelkötelezettebb rajongókkal. Azok a követők, akik kiemelt rajongónak minősülnek, egy jelvényt kapnak, amely a nevük mellett jelenik meg, amikor megjegyzést fűznek a bejegyzéseinkhez.

Rajongóink meghívhatják barátaikat, hogy kövessenek minket és más alkotói profilokat, ezzel segítve rajongói bázisunk bővítését. Az értesítések kiemelik a legnépszerűbb bejegyzéseinket, így bekapcsolódhatunk a rajongóinkal folytatott beszélgetésekbe, ami további elköteleződést eredményez. A Reels Collabs pedig segít az alkotóknak közösen tartalmat készíteni.

Mindehez Professional Dashboard is jár, amely lehetővé teszi a közönségre és a profilra vonatkozó statisztikák, valamint a tartalom teljesítményének (pl. elköteleződés, reakciók, megjegyzések és megosztások) megtekintését.

És ami a legfontosabb, ebben a módban nincs korlátozva a követők száma, mint a személyes oldalunkon, de az ismerőseink megmaradnak a privát profilunkon.

Szóval az egésznek a lényege, hogy gyakorlatilag a saját, már meglévő személye profilunkkal dolgozhatunk úgy a professzionális módban, mintha oldalunk lenne, de ehhez nem kell létrehoznunk újra semmit. Mindez már Magyarországon is elérhető a profiloldalunkra lépve, a menüben jobb oldali … -ra kattintva.

Forrás: Facebook