A LinkedIn a múlt hónapban bejelentette, hogy egy csomó oktatóvideót ingyenesen elérhetővé tesz azok számára, akik az önkéntes karantén ideje alatt szeretnének valami újat tanulni. Most ezeket bővítette olyan kurzusokkal, amik a mentális egészség megőrzésében segítenek. 

A LinkedIn azt mondja a közleményében, hogy az elmúlt három hónapban sokkal többen kerestek ilyen tartalmakat, illetve a stresszkezelés is népszerű téma lett. Úgy látják, hogy a homeoffice világában egyre jobban elmosódik a magánélet és a munka közötti határvonal. Mindenki otthon van, az eddig biztonságot nyújtó otthon egyben a munka helyszíne lett, azok a helyek, ahova feltöltődni jártak az emberek bezártak, és bizonytalan meddig tart ez az egész. 

A járvány mindenki életére hatással van, akkor is ha azt hiszi, hogy tudja kezelni a helyzetet, hiszen olyan dolgokat veszítettünk el, mint a találkozók a barátokkal, a munkatársakkal, és a stresszt sem egyszerű most levezetni. Erre ad tanácsokat a LinkedIn, de a mindfulness videók mellett olyan praktikus gyakorlati videókkal is készültek, mint hogy hogyan érdemes nekivágni a munkakeresésnek, hogyan maradhatunk hatékonyak, vagy hogyan lehet jobb az online oktatás. Ráadásul külön jó hír, hogy ezek a videók ingyenesek, vagyis már csak kikapcsolódás céljából is érdemes megnézni, hátha van bennük legalább egy-két olyan jótanács, amit meg lehet fogadni. 

Forrás: Social Media Today