Montana kedden közölte, hogy fellebbezést nyújtott be egy amerikai bíró novemberi döntése ellen, amely megakadályozza Montana állam tilalmát a TikTokra. Austin Knudsen, Montana főügyésze nyújtott be a fellebbezést az ítélet ellen az Egyesült Államok kilencedik körzeti fellebbviteli bíróságához.

Montana tilalma január 1-jén lépett volna életbe, de Donald Molloy amerikai kerületi bíró november 30-án előzetes végzést adott ki a kínai tulajdonú alkalmazás betiltásának blokkolására, mondván, hogy Montana új törvényetörvénye „több szempontból is sérti az alkotmányt”. „túllépi az hatáskörét”.

A Montanában élő TikTok-felhasználók tavaly szintén pert nyújtottak be, hogy blokkolják az állam törvényhozása által jóváhagyott tilalmat, amely a Montana-felhasználók személyes adataival és a lehetséges kínai kémkedéssel kapcsolatos aggályokra hivatkozott.

A TikTok korábbi bírósági beadványaiban kijelentette, hogy „nem osztotta meg és nem is osztja meg az Egyesült Államok felhasználói adatait a kínai kormánnyal, és jelentős intézkedéseket tett a TikTok-felhasználók magánéletének és biztonságának védelme érdekében”.

Forrás: Reuters