Az amerikai törvényhozók TikTok betiltásának fenyegetése miatt több nagy márka csökkenti a platformon költött reklámköltségvetését. Az Adweek által idézett MediaRadar adatai szerint a TikTok hirdetési költései áprilisban és májusban is visszaestek, a platform négy legnagyobb hirdetője pedig jelentősen csökkentette TikTok fókuszát az elmúlt hónapokban.

A legnagyobb csökkentések között a Target 30 százalékkal, a DoorDash 25 százalékkal, a Bayer 20 százalékkal és a Procter & Gamble 10 százalékkal csökkentette TikTok hirdetési kiadásait. Ez érthető is, hiszen a TikTok jövője az Egyesült Államokban bizonytalan.

A TikTokot azzal vádolják, hogy a kínai kormány számára gyűjt adatokat az amerikai felhasználókról. A platfrom tagadja ezeket a vádakat, de a törvényhozók még mindig aggódnak a nemzetbiztonsági kockázatok miatt.

A TikTok esetleges betiltása jelentős csapást jelentene a platform számára. Az Egyesült Államok a TikTok legnagyobb piaca, és a betiltás megakadályozná a céget abban, hogy elérje az amerikai felhasználókat.

Nem minden márka csökkenti a TikTok hirdetési költségeit. Egyesek úgy vélik, hogy a kevesebb verseny miatt a TikTokon most nagyobb elérést lehet elérni. Mások a platfromot a fiatalabb közönség elérésének kulcsfontosságú csatornájának tekintik.

A szakértők szerint a márkáknak kiegyensúlyozott megközelítést kell alkalmazniuk. Nem szabad teljesen lemondaniuk a TikTokról, de nem szabad túlságosan függeniük tőle sem. A márkáknak diverzifikálniuk kell marketingtevékenységüket, és több különböző platformot kell használniuk a közönségük eléréséhez.

Forrás: Social Media Today