A YouTube új „Add Yours” matricájával a Shorts videók még interaktívabbak lesznek. Ez az új funkció, amely jelenleg korlátozott tesztelés alatt áll, lehetővé teszi az alkotók számára, hogy felszólításokat adjanak hozzá Shorts videóikhoz, amelyekre a nézők saját videóikkal válaszolhatnak. Ez a lépés a TikTok népszerű Duet funkciójához hasonló, és célja a Shorts platformokon való elköteleződés fokozása.

A YouTube abban bízik, hogy ez a funkció népszerű lesz a felhasználók körében, különösen azért, mert közvetlenebb módszert kínál a nézők bevonására. Míg az olyan platformokon, mint a YouTube és az Instagram, a felhasználók általában kevésbé aktívak, a közvetlen felszólítások hatékonyabban ösztönözhetik őket a részvételre.

A YouTube egyelőre nem közölte, hogy az „Add Yours” matrica mikor lesz széles körben elérhető, de a kezdeti tesztek eredményei valószínűleg meghatározóak lesznek a funkció jövőjét illetően.

Az „Add Yours” matrica bevezetése jól illeszkedik a YouTube azon törekvéseibe, hogy a Shorts-ot a rövid videók világában még vonzóbbá tegye. Ez a funkció nemcsak a közösségi interakciót erősíti, hanem elősegíti a kreativitást és az új trendek kialakulását is.

Forrás: Social Media Today