A Meta vezetői nagy hangsúlyt fektetnek az új Twitter-rivális Threads megtartására, miután az alkalmazás felhasználóinak több mint felét elveszítette a nyüzsgő indulást követő hetekben – mondta Mark Zuckerberg csütörtökön az alkalmazottaknak.

A felhasználók megtartása a szöveges alapú alkalmazásban jobb volt, mint azt a vezetők várták, bár „nem volt tökéletes” – mondta Zuckerberg a vállalat főhadiszállásán.

„Nyilvánvalóan, ha több mint 100 millió ember iratkozik fel, ideális esetben fantasztikus lenne, ha mindannyian, vagy akár a felük ott maradna. Még nem tartunk ott” – mondta.

Zuckerberg azt mondta, hogy a lemorzsolódást „normálisnak” tartja, és a megtartás várhatóan növekedni fog, ahogy a vállalat további funkciókkal bővíti az alkalmazást, beleértve az asztali verziót és a keresési funkciókat.

A Meta további „megtartást segítő funkciók” hozzáadását tervezi, hogy a felhasználókat az alkalmazáshoz való visszatérésre csábítsa, például „biztosítsa, hogy az Instagram alkalmazást használó emberek lássák a fontos Threadeket” – mondta Chris Cox termékigazgató.

A cég szóvivője nem kívánta kommentálni a híreket.

Forrás: Reuters