Akinek a munkája megengedi dolgozhat otthonról, akinek viszont nem, abban felmerül a kérdés, hogy mihez kezdjen magával most, hogy a legfelelősebb döntés az, ha csak akkor hagyjuk el a lakást, ha igazán szükséges. 

Természetesen lehet nyugodtan olvasgatni, rengeteg szolgáltató tett ingyenessé kurzusokat, ha valaki újult tudástárral térne vissza a munkahelyére, vagy be lehet fejezni a hónapok óta félbemaradt sorozatokat is. Az otthonmaradásban segítenek a nagy mobilszolgáltatók is, akik ügyfeleiknek extra adatkeretet biztosítanak. Nézzük részletesen. 

Telenor: 100 Gb plusz adatot biztosít minden ügyfele számára a Telenor. 

Telekom: 10 Gb extra adatforgalmat biztosítanak ingyen minden lakossági-, üzleti- és feltöltőkártyás ügyfelének

Vodafone: Leginkább a távoktatásban segít a Vodafone, a hálózatán az országosan elérhető oktatási anyagokat tartalmazó weboldalak, applikációk (például: mozaweb.hu, oktatas.hu, nkp.hu, videotanar.hu, ekreta.hu) használata a tanév végéig nem terheli az adatkeretet a lakossági ügyfelek számára – áll közleményükben. Az adatkeret fogyasztása nélkül lehet elérni Vodafone Magyarország Alapítvány Vodafone Apptár androidos applikációját, ahol több száz ingyenesen letölthető, tanulást segítő program található. Ezen túl március 17. keddtől 15 GB adatkeretet biztosít minden lakossági és kisvállalati ügyfelének a következő három hónapra 5 Gb-os ciklusokban.