Az Instagram mostantól mindenki számára lehetővé teszi a Reels-videók letöltését a nyilvános fiókokból.

Adam Mosseri, az Instagram főnöke elárulta, hogy a Reels letöltési lehetőség 2023 júniusa óta él az Egyesült Államokban, de a világon mindenki használhatja ezt a funkciót. Ezt megelőzően az embereknek harmadik féltől származó eszközöket és webböngésző-bővítményeket kellett használniuk a tekercsek letöltéséhez, de az Instagram most már natívan kínálja a funkciót. Ez javítaná az adatbiztonságot azok számára, akik letöltik ezeket a rövid formátumú videókat, de az adatvédelmi rémálom lehet azok számára, akik eredetileg feltöltötték a videót.

Bár ez a képesség alapértelmezés szerint be van kapcsolva az összes nyilvános Instagram-profilnál, megakadályozhatjuk, hogy az emberek letöltsék videóinkat. Ha nem szeretnénk, hogy mások letöltsék a Reels-videónkat, kikapcsolhatjuk ezt a feltöltés során.

A 18 éven aluliak számára az Instagram alapértelmezés szerint letiltotta ezt a funkciót. Ezenkívül csak a nyilvános profilon keresztül feltöltött új tekercsek lesznek letölthetőek. Hacsak nem kapcsolja be kifejezetten a teljes profil nyilvánossá tételét, a régebbi tekercsek nem lesznek letölthetők az Instagram alkalmazásból.

Forrás: Sammobile