A YouTube előfizető szolgáltatása öt funkcióval bővült a napokban, amivel remélik, hogy eléggé eltér majd az ingyenes szinttől, annyira, hogy minden hónapban fizetnie akarjon az ember érte.

Az első, hogy a YouTube Premium-előfizetők mostantól telefonokon és táblagépeken is használhatják a lejátszási sort. Ez mindenki számára elérhető számítógépen, amikor a YouTube-ot használja, de a mobilalkalmazás funkcionalitása az előfizetőkre korlátozódik. Ahogy a neve is sugallja, ez lehetővé teszi a lejátszandó videók sorának létrehozását, újak hozzáadását, és a már meglévők pozíciójának megváltoztatását.

A második, hogy ezentúl a Premium-tagok Google Meet-üléseket szervezhetnek, ahol minden résztvevő – függetlenül attól, hogy prémium vagy ingyenes – együtt nézhet YouTube-videókat. Ez jelenleg a Meet Live Sharing szolgáltatáson keresztül érhető el Android eszközökön, és a következő hetekben engedélyezni fogják a FaceTime felhasználók számára iOS rendszeren a SharePlay segítségével.

A harmadik újdonság az a lehetőség, hogy ott folytathatjuk a YouTube-videók megtekintését, ahol abbahagytuk, még akkor is, ha váltottunk az eszközök között. 

A negyedik új funkció, az Intelligens letöltések, immár egyenesen a könyvtárba adja az ajánlott videókat, offline megtekintésre készen. Ez segíthet, ha például elfelejtettünk letölteni néhány cuccot a közelgő repülőúthoz. Az amúgy nem világos, hogy pontosan mi az újdonság itt, mivel ez már egy ideje elérhető a Premium tagok számára.

Végül, „a következő hetekben” a Premium-tagok számára a YouTube iOS rendszeren egy megnövelt bitsebességű verziót fog szállítani az 1080p HD felbontású videókhoz. A vállalat azt ígéri, hogy ez a továbbfejlesztett bitrátájú verzió „extrán élesen és tisztán fog kinézni, különösen a sok részletet és mozgást tartalmazó videóknál”, még akkor is, ha az 1080p HD felbontás mindenki számára elérhető marad, csak nem ennél a magasabb bitrátánál.

Forrás: GSM Arena