A 28 éves Irfan Khan az Instagramon és a Youtube-on ismert influenszer Indiában, legutóbbi videója alapján öngyilkos lett, miután valaki visszautasította a romantikus közeledését. A videót úgy vágták meg, hogy azt lehessen hinni, hogy a férfit elütötte a vonat. 

Aztán kiderült, hogy az egész kamu, Khan elmondása szerint ő csak egy szórakoztató videót szeretett volna készíteni, és semmilyen rossz szándék nem vezérelte, ismerőse szerint pedig mindössze fel szerette volna hívni a figyelmet az öngyilkosság témájára, csak nem úgy sült el a dolog, ahogyan tervezte. A közönség, majd a rendőrség viszont más nézőpontot képvisel az ügyben, és szerintük a törvény több pontját is megszegte.

Khan szerint az emberek félreértették, mert nem azt akarta mondani, hogy ha egy nő visszautasít valaki, akkor az öngyilkosság megoldás lehet, csak nem jutott el a második részig, ami arról szólt volna, hogy ez az egész csak álom volt, látja a szülei arcát, és rájön, hogy az öngyilkosság nem megoldás. Ennek ellenére még a saját családjából is többen hitték, hogy a videó igazi, és Khan valóban halott. 

Szakemberek szerint miután Indiát ennyire súlyosan érintette a világjárvány, és sokan érzik kilátástalannak az életüket, és megfordul az öngyilkosság gondolata a fejükben, egy ilyen videó, ami azt mutatja, milyen egyszerű kiszállni az egészből, és nem megbirkózni a sötét gondolatokkal, nagyon rossz üzenetet közvetít. 

Forrás: Vice