Tom Daley brit műugró 2020 márciusában fogott először kötőtűt a kezébe, hogy a világjárvánnyal járó stresszt levezesse. A kötögetésről rendszeresen posztolt az Instagramon a követőinek, akik mint kiderült nem csak a sportteljesítményeiért, de a kötött pulóvereiért is rajonganak olyannyira hogy hamarosan külön oldalt is szentelt a kötögetésnek. 

Aztán idén a tokiói olimpián az egész világ rácsodálkozott, ahogyan mindenki izgatottan készül a számára, vagy szurkol a csapattársaknak, Daley pedig nyugodtan kötöget. Azt mondja, hogy a sikerének egyik titka, hogy rátalált a kötés stresszoldó hatására, úgy érezte, hogy enélkül nem tudta volna végigcsinálni az olimpiai felkészülést. Mikor megnyerte az aranyat, az első dolga az volt, hogy kötött gyorsan egy éremtartó szütyőt brit zászlóval díszítve. A közösségi oldala pedig azóta is növekszik, a kötős oldalát már annyian követik, hogy elkezdte árulni is a termékeket, különböző alapítványoknak ajánlja fel a kézzel kötött termékekért befolyt összegeket. Daley egyébként nyíltan vállalja, hogy az LMBTQ-közösség tagja, győzelmével  a fiatal LMBTQ embereket szeretné buzdítani, hogy ők is merjenek nagyot álmodni. 

Most pedig elindította a saját márkáját, ahol pulóverekhez, takarókhoz, kiegészítőkhöz, sőt egy Elvis nevű rózsaszín flamingóhoz is árul szetteket, hogy a rajongói is megtapasztalhassák a kötés örömét és terápiás jellegét.  Daley olimpiai csapattársai a közelmúltban őt szavazták meg az olimpikonok olimpikonjának, ami „azt a sportolót illeti meg, aki a legjobban mutatja be, mit jelent az Egyesült Királyság-csapat tagjának lenni”.

Forrás: NPR