Scarlett Johansson jogi lépéseket tett a Lisa AI ellen. Ez egy mesterséges intelligencia-képgeneráló alkalmazás, amely az ő beleegyezése nélkül használta fel a képét az apphoz tartozó hirdetésben –  írja a Variety.

A 22 másodperces hirdetés bemutatja az alkalmazás képességét, hogy mesterséges intelligencia által generált ’90-es évekbeli évkönyv-fotókat készítsen, és egy kontextuson kívüli videót tartalmaz Johanssonról a Fekete özvegy című filmből.

A felvétel gyorsan átváltozik a mesterséges intelligencia által generált képek megjelenítésére Johanssonról, miközben egy generált hang folytatja a narrációt. A hirdetésben az MI Johansson azt mondja: „Ez nem korlátozódik csak az avatarokra. Létrehozhat képeket szövegekkel, sőt MI-videóit is. Szerintem ne hagyja ki.” – írja a Variety.

Johansson jogi csapata emiatt tett lépéseket, még ha a hirdetés már nem is elérhető. Csapata azt is megerősítette, hogy Johansson semmilyen kapcsolatban nem áll az alkalmazással. A színész egyébként csak egy a sok hollywoodi sztár közül, akiket érint az MI használata. Legutóbb Nicolas Cage adott hangot aggodalmának a DC The Flash című filmjében szereplő cameójával kapcsolatban, csatlakozva Tim Burtonhoz és még sok más színészhez és rendezőhöz.

Forrás: Exclaim