Már korábban is írtunk róla, hogy a legjobban kereső influenszerek nem csak a fiatalok, hanem egyre több az 50+ vagy 90 éves véleményformáló, annak ellenére, hogy ezeknek az oldalaknak a célközönsége az unokájuk lehetne. 

Az egyik legjobban kereső nagyi a 92 éves Baddie Winkle, azaz Helen Ruth Elam, akinek az Instagramon 3,5 millió követője van. Az idősebb influenszerek többsége divatról és az elképesztő stílusukról tesznek fel fotókat az Instagramra, de egyre több az idős fitnessz-influenszer vagy éppen az utazós influenszer. 

A nagy népszerűséget pedig a márkák is észrevették már, hiszen ezek a véleményvezérek éppen megdöntik azt, ahogy a Z generáció az idősekre gondol. Nem ülnek otthon, és kötögetnek, hanem dizájner ruhákba bújva utazgatnak a világban, vagy éppen bebizonyítják, hogy nyugdíj után is lehet kalandos az élet. Baddie Winkle például olyan hirdetőket tud maga mögött, mint a Svedka vodka, az Amazon echo, az LG, Canada Dry vagy az Aussie Hair, és egy szponzorált tartalma olyan 3 millió forintnak megfelelő nyugdíj kiegészítést jelent számára. 

A 67 éves, Accidental Icon néven futó Lyn Slater, aki büntetőjogból szerezte a master diplomáját, és szociális területen a PhD-jét, 749 ezer követőt nyűgöz le a divat tippjeivel. 

“Nem vagyok húszéves. Nem akarok húszéves lenni, de nagyon cool vagyok. Ezt gondolom, mikor posztolok egy képet” – mondta a New York Timesnak. Nem csak fiatalok követik, hanem olyan nők is, akik félnek az öregedéstől, de a képei magabiztossá teszik őket, Slater pedig bebizonyítja számukra, hogy a kor az csak egy évszám. Ő azt vallja, hogy az öregedés elkerülhetetlen, és őszintén beszél arról, hogy őt is sokkolta először, hogyan változik a teste, de megtanulta, hogy ebből a helyzetből is ki lehet hozni a maximumot. 

A 65 éves Sarah James Adams fő motivációja pedig az, hogy bebizonyítsa, hogy nem kell egy nőnek egy bizonyos kor felett észrevétlennek maradnia, és ugyanezt vallja az 56 éves Grece Ghanem is, aki az idős influenszerek között az egyik legfiatalabb, és nem gondolja, hogy később feladná az influenszerséget. 

Forrás: Dailymail