Michelle Obama a végzős bálján készült fényképet osztott meg az Instagram-oldalán, és arra buzdít mindenkit, hogy vegyen részt a #promchallange kihívásban. 

Az 1980-ban készült képe alatt arra kér minden tanárt és diákot, hogy csatlakozzanak a kihíváshoz, és meséljék el mit tesznek azért, hogy az iskolájukban a legtöbb diák regisztráljon a választásokra. 

https://www.instagram.com/p/B8tpxEDgkRF/?utm_source=ig_embed

A kihívást a When We All Vote és az MTV is támogatja, a cél pedig az, hogy minél több fiatal menjen el választani. A kihívásban díjazzák is azt a 20 középiskolát, amelyik a legötletesebben ösztönzi a diákokat a választási regisztrációra. És hogy mi köze van ennek a bálhoz? Hát hogy a nyertes iskola 5000 dollárt kap, hogy felejthetetlenebbé tegye a végzős bált. 

A legtöbb végzősnek ez lesz az első alkalma, hogy elmehet választani, ehhez azonban regisztálnia kell. Ezt szeretnék ezzel a kampánnyal egyértelművé tenni, és minél több fiatalt meggyőzni, hogy számít a szavazatuk, vegyenek részt a választáson, hiszen az ő jövőjükről is szó van. A kihíváshoz már több híresség is csatlakozott, akik szintén azt kérik, hogy minél több végzőshöz segítsenek eljuttatni az üzenetet, és minél több iskola vegyen részt a kihívásban. 

Forrás: CBS