Mark Zuckerberg bejelentette, hogy a Meta elindítja a fizetős ellenőrző program tesztelését a Facebookon és az Instagramon, hasonlóan a Twitter 8 dolláros ellenőrzési programjához. Ez magyarul annyit tesz, hogy aki fizet, kap hitelességi pecsétet.

Ahogy az Zuckerberg posztjából is látszik, az előfizetés ára 11,99 dollár lesz havonta, feltéve ha a webes felületen fizetünk elő. Androidon és iOS-en ugyanis 14,99 dollár lesz, méghozzá az Apple és a Google jutaléka miatt. Magyarán weben kell előfizetni, mert az mobilon is ugyanúgy megkapjuk.

Ahhoz viszont, hogy előfizessünk, egy érvényes igazolványra is szükség lesz, és amint hitelesítik a fiókunkat, már csak szintén hitelese igazolvánnyal változtathatunk nevet rajta. Ezzel szeretnék elkerülni azt, hogy bárki kiadhassa magát egy másik személynek.

Az elfizetéshez egyébként még jár, hogy közvetlen hozzáférésünk lesz a Facebook ügyfélszolgálatához, így választ, illetve segítséget kaphatunk kérdés vagy probléma esetén.

Persze Magyarországon egyelőre még nem, mert első körben Ausztráliában és Új-Zélandon vezetik be a szolgáltatást teszt jelleggel, és eleinte csak a személyes profilokra, illetve a hírességek, celebek, közszereplők oldalaira lesz rendelhető, cégek vagy márkák számára még nem.

Forrás: Napidroid