A TikTok úgy tűnik csendben elindította új alkalmazását, a Whee-t, amely szemmel láthatóan az Instagramot igyekszik lemásolni.

A Play Áruház leírása és képernyőképei alapján a Whee úgy néz ki, mint az Instagram, de személyesebb. A fejlesztő szerint a Whee-t olyan fényképek megosztására tervezték, amelyeket „csak az ismerősei láthatnak”, ellentétben az Instagrammal, ahol a nyilvános fiókok bárki számára lehetővé teszik a bejegyzéseink megtekintéséhez. A „csak barátok” megközelítést még a képernyőképeken is hangsúlyozzák, mondván: „Oszd meg csak barátokkal”, „Barátok számára készült” és „Kommentelj csak ismerőseiddel.”

A képernyőképek szerint az alkalmazás meglehetősen egyszerű felhasználói felülettel rendelkezik, három füllel a kamerához, a hírfolyamhoz és az üzenetekhez. A tetején egy Instagram-szerű értesítési gomb is található.

A Whee bevezetésére vonatkozó döntés azonban rejtélyesnek tűnik, mivel a ByteDance csak nemrég indította el a TikTok Notest, amely egy másik Instagram-szerű alkalmazás fotók és szövegek megosztására. Míg a Whee a csak barátok megközelítésére összpontosít, továbbra sem világos, hogy ezt a funkciót miért nem lehetett integrálni a Notes alkalmazásba, hasonlóan ahhoz, ahogyan az Instagram kezeli a privát és nyilvános fiókokat.

Az sem világos egyelőre, hogy hol vezették be, mi Magyarországon egyelőre nem találtuk. Ha megtaláljuk, szólunk.

Forrás: Android Police