A Meta továbbra is megpróbál küzdeni az álhírek és hamis információk ellen, ma pedig néhány újítást jelentettek be, amitől azt várják, hogy hatékonyabb lesz a küzdelem. 

Ezek közül a leglátványosabb a Facebook-csoportokhoz kapcsolódik,  célja pedig az, hogy segítsenek a csoportadminisztrátoroknak csökkenteni a félretájékoztatást a saját közösségeiken belül. Az újítással be lehet állítani a csoportadminisztrátorok számára, hogy automatikusan elutasítsák a hamis információkat tartalmazó bejegyzéseket. Vagyis ha valaki olyan bejegyzést szeretne megosztani, amit korábban már a tényellenőrzők megjelöltek, akkor azt automatikusan törli a rendszer, és nem kell a csoport adminisztrátorainak manuálisan megkeresni, és kiszűrni. Azok a Facebook-csoportok, ahol eddig sem volt gond, ha elszakadtak a beszélgetésben a valóságtól, egyszerűen nem kapcsolják majd be ezt a funkciót, és tovább mehetnek a hamis hírek, vagyis azért mindent nem old meg az újítás. 

Ezen túlmenően a Meta kibővíti a „némítás” funkcióját a Facebook-csoportokon belül, és átnevezte „felfüggesztés”-nek. Mostantól az adminisztrátorok és a moderátorok ideiglenesen felfüggeszthetik a csoporttagokat és a résztvevőket a bejegyzések, megjegyzések, reakciók, csoportos csevegésben való részvétel, valamint szoba létrehozása vagy belépése alól. Ez túl sokat nem változott a némítás óta, csak az elnevezés így jobban hangsúlyozza, hogy itt tulajdonképpen büntetésről van szó. 

Néhány új közösségi növekedést segítő eszközt is bejelentettek, például QR-kóddal lehet meghívni embereket a Facebook-csoportokhoz, akár e-mailen keresztül. Ez azt is lehetővé teszi a márkák számára, hogy gyorsan felépítsék Facebook-közösségeiket azáltal, hogy meghívókat küldenek meglévő ügyfél-e-mail-listáikra.