Hírlevélben tájékoztatta a magyar Burger King a követőit vasárnap, hogy feltörték az Instagram-fiókjukat. Az oldal leírásában meg is változtatták a nevet Agmet Aygünre, a leírásban található link pedig egy török férfi 770 ezer követővel rendelkező oldalára mutatott. 

A hírlevélben a magyar cég előre is elnézést kért, ha valamilyen kéretlen tartalom kerül ki az oldalra, és nyomatékosította, hogy bár dolgoznak a megoldáson, de minden tevékenységet rajtuk kívül álló személyek végeznek az oldalon. 

Hétfő reggelre úgy tűnik sikerült visszaszerezni az oldalt, legalábbis a leírás újra a cég hivatalos oldalára vezet. Az utóbbi időben több influenszer és celeb is arra panaszkodott, hogy török hackerek szerezték meg az adataikat, majd vették át a hatalmat a fiók felett. A népszerű csalás egy megtévesztő levéllel indul, amiben azt írják, hogy azonnal meg kell adni egy linkre kattintva a belépési adatokat, különben törlik a fiókot. A hackerek pedig nagyon gyorsan kizárják az óvatlan felhasználókat a saját fiókjukból. 

Az ilyen jellegű átverésről, hogy hogyan lehet védekezni ellene, és hogy mi a teendő, ha megtörtént a baj, még decemberben írtunk részletesebben.