Miután az amerikai kormányzatban már tilos használni a Tiktokot, számos amerikai egyetem korlátozást vezetett be a Wi-Fi hálózataira, gyakorlatilag betiltva a TikTok használatát minden olyan hallgató számára, akinek nincs adatcsomag a telefonján.

A tilalom oka ugyanazon aggodalmakból fakad, hogy a TikTok kínai tulajdonú anyavállalata adatokat gyűjthet a felhasználók eszközeiről, és átadhatja azokat a kínai kormánynak. A TikTok azt mondta, hogy ezek az aggodalmak többnyire hamis információkon alapulnak, és hajlandóak beszélni az állami tisztviselőkkel adatvédelmi és biztonsági politikájukról.

Ez az új fordulat viszont felháborodást váltott ki az egyesült államokbeli egyetemeken, mivel a diákok úgy érzik, hogy az ilyen korlátozások megfosztják tőlük a hasznos információkhoz, például hírekhez és frissítésekhez való hozzáférést. 

Ennek ellenére a TikTok helyzete meglehetősen ellentmondásos, az Egyesült Államokban országos tilalom lóg a levegőben, és a napokban az EU is arra figyelmeztetett, hogy a TikToknak valós lépéseket kell tennie ártatlanságának bizonyítása érdekében, különben tiltással kell szembenéznie Európában.

Forrás: Phonearena