Összefoglalta a Facebook, milyen erőfeszítéseket tett a világjárvány kitörése óta, hogy elejét vegye az álhírek terjedésének, és hiteles információkat adjon a betegségről, 

Az adataik szerint eddig 2 milliárd embert irányítottak az Egészségügyi Világszervezet és más egészségügyi szervezetek oldalára, hogy onnan tájékozódjanak. Magyarországon a Facebook a kormányzati tájékoztató portált ajánlja. A WHO oldalán 350 millió Facebookról átirányított ember választotta azt az opciót, hogy még többet szeretne tudni az új koronavírusról. 

Március eleje óta több olyan partnerrel is társultak, ami a bejegyzések valóságtartalmát ellenőrzi, így már további 12 országban, összesen 50 nyelven született bejegyzéseket tudnak a munkatársak ellenőrizni. 

Az álhírek az egészséget is veszélyeztethetik, a közösségi oldal több ezer olyan bejegyzést tüntetett el az oldaláról, ami ilyet reklámozott. Az igazoltan hamis híreket az algoritmusok kevesebb emberhez juttatták el, és figyelmeztető feliratok kerültek rá. Több mint 40 millió bejegyzésre került ilyen jelzés, az bejegyzések valóságtartalmát pedig több mint 4000 cikknél ellenőrizték márciusban. Mikor a figyelmeztető matricákat meglátták, az emberek 95 százaléka inkább nem kattintott a kifogásolt tartalomra. Összegyűjtötték azt is, hogy pontosan milyen újításokat vezettek be a járvány kitörése óta, amikről mi is rengeteget írtunk az utóbbi időkben. Ezek itt érhetőek el.