Hogy a közösségi média világáról mennyire hiba azt feltételezni, hogy az csak a huszonéveseké, azt a legszemléletesebben azok a nyugdíjas korú influenszerek bizonyítják, akik egyre prominensebb szereplőivé válnak a TikTokon és az Instagramon. 

Már mi is írtunk tavaly arról, hogy több ezer eurót is kereshetnek posztonként a nagymama korú influenszerek Instagramon. A Money.com számításai szerint Iris Apfel, az éves átlagnyugdíj kétszeresét is megkeresi a közösségi oldalakon, becslések szerint olyan 92 ezer eurós nyugdíjkiegészítést tudhat magáénak a közösségi tevékenysége után. Ha az influenszerek országának átlagnyugdíját, és a becsült influenszer-jövedelmüket vetjük össze, akkor a második helyen Grece Ghanem áll, aki szintén több mint egy teljes évnyi nyugdíját keresi a különböző együttműködésekkel, de harmadik helyezett Nickelson Wooster is évente olyan 53 ezer dollárral kereshet többet a népszerűségének köszönhetően. 

Joe Allington

A TikToknál még ennél is látványosabb a különbség, Joe Allington, az egyik legkeresetebb idős tiktoker évente 160 ezer euróval egészíti ki a nyugdíját a becslések szerint, ami 800 százalékkal több, mint az éves átlagnyugdíj az Egyesült Királyságban. A második helyen Pauline Kana áll, ő 129 ezer euróval keres többet éves szinte, Charles Mallett pedig 118 ezer euróval többől gazdálkodhat a TikToknak, és a nyitott gondolkodású hirdetőknek köszönhetően. 

Az jól látszik, hogy nyugdíj után is van élet, és nem is akármilyen, a közösségi oldalakon az eredeti, hiteles élettörténeteket szeretik az emberek. Szeretik ha valaki megmutatja magát abban, amiben jó, legyen az főzés vagy sport. A hallgatóság pedig szereti a közvetlen kapcsolatot, ha megköszönik nekik a támogatást, ha választ kapnak a kommentjeikre, és ha valaki törődik a követői bázisával. 

Forrás: Money