TRUTH Social a neve annak a közösségi oldalnak, amelyet Donald Trump indítana, és amiről azt mondta, hogy kiáll a nagy tech vállalatok zsarnoksága ellen. 

A közösségi média nagy szerepet játszott Trump hatalomra jutásában, és lelkes felhasználója volt a platformoknak, amíg azok ki nem tiltották az elnököt a Capitolum elleni támadáskor közzétett bejegyzései miatt, ami igazából csak utolsó csepp volt a pohárban, előtte már többször kapott figyelmeztetést hamis hírek terjesztése miatt. Azóta az elnök többször utalt már rá, hogy akkor majd ő létrehoz egy saját közösségi oldalt. Az év elején elindította a From the Desk of Donald J Trump című oldalt, az azonban inkább egy blog volt, mint közösségi oldal, és Trump korábbi követőinek csak töredéke találta meg, ezért be is zárták. 

Az új oldalt viszont már a jövő hónapban tesztelhetik a kiválasztottak, 2022 elején pedig mindenki számára elérhetővé szeretnék tenni. “Olyan világban élünk, ahol a tálibok hatalmas számban ott lehetnek Twitteren, miközben az ön kedvenc amerikai elnökét elhallgattatták” – írta Trump. Azt ígéri, hogy ők majd kiállnak a nagy techvállalatok ellen.  A médiavállalata előfizetéses videós szolgáltatást is szeretne indítani, ahol híreket, podcasteket és szórakoztató tartalmakat lehetne nézni. 

Forrás: BBC