A Facebook ma olyan új módszereket mutatott be, amelyekkel személyre szabhatjuk a hírfolyamunkban megjelenő tartalmat úgy, hogy a számunkra legrelevánsabb tartalmakat kapjuk. 

Mostantól kiválaszthatjuk a Több vagy a Kevesebb megjelenítés lehetőséget azon személyek és közösségek bejegyzéseinél, akikkel kapcsolatban állunk, valamint a Facebook által nekünk ajánlott bejegyzéseknél is megtehetjük ugyanezt. 

Egy GIF, amely bemutatja a folyamatot, hogy többet vagy kevesebbet mutassunk meg a Facebook hírfolyamában.

A Több megjelenítése lehetőséget választva átmenetileg megemelkedik az adott bejegyzés és a hozzá hasonló posztok rangsorolása. Ha a Kevesebb megjelenítése lehetőséget választjuk, ideiglenesen csökkenti a rangsorolási pontszámot. Azáltal, hogy több módot kínál a Facebook a közvetlen visszajelzés beépítésére a hírfolyam rangsorolásába, a mesterséges intelligencia rendszereiket intelligensebbé és érzékenyebbé teszik.

Hamarosan a jobb felső sarokban lévő hárompontos menü megérintésével választhatja a Több vagy a Kevesebb megjelenítése lehetőséget a bejegyzéseknél. Ráadásul ezt a funkciót a Reelsben is elkezdik tesztelni.

Emellett továbbra is fejlesztik azokat a módokat, amelyek segítségével személyre szabhatjuk, hogy a hírfolyamban mennyi tartalom jelenjen meg az ismerősöktől és családtagoktól, csoportoktól, oldalaktól és közszereplőktől, akikkel kapcsolatban állunk. Ezek az eszközök – csakúgy, mint a Kedvencek, a szundi és az újracsatlakozás – a Hírcsatorna-beállításokban találhatók.

Forrás: Meta