Az IGTV-n új módszerrel lehet növelni a bevételt. A tartalmak monetizálásán már hónapok óta dolgozik a platform, először februárban röppentek fel erről hírek. Később néhány felhasználó már tesztelhette is a lehetőséget, majd most széles körben is kiterjesztenék a lehetőséget. 

Jönnek a reklámok, amiket akkor lehet majd látni, ha valaki az IGTV-re kattint. A dolog úgy működik majd, hogy a feltöltő oldalán megjelenik az IGTV-tartalom egy rövid részlete, innen tud majd a hosszabb videóhoz eljutni, de előtte megjelenik majd egy maximum 15 másodperces reklám. Egyébként ez még mindig tesztidőszak lesz, ami alatt kipróbálják azt is, hogyan lehet átugrani a reklámon, vagy hogyan jelenjen meg, hogy az minden félnek a legoptimálisabb legyen. 

A részesedés hasonló lesz a Youtube-tarifákhoz, vagyis a tartalomelőállítókhoz kerül a reklámbevétel 55 százaléka, ezzel pedig akár még a Youtube versenytársa is lehet, és érdekes lesz látni, melyiket választják majd hosszútávon a hirdetők, és a tartalomelőállítók. 

Forrás: Instagram