A WhatsApp új funkción dolgozik, amely az egyik legjelentősebb biztonsági funkció lehet.

A WABetaInfo által felfedezett WhatsApp béta 2.23.8.2 Android-verziója új adatvédelmi funkciót tartalmaz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy PIN-kóddal vagy ujjlenyomattal zárolják a személyes és csoportos csevegéseket. A csevegés zárolásához kattintson a névjegy vagy a csoport adataira, és válassza ki a beszélgetés zárolását a kívánt hitelesítési opcióval. Már ha a béta fut a telefonján.

Az alkalmazás ráadásul egy külön lapra helyezi a zárolt csevegéseket. A WABetaInfo azt is állítja, hogy ha valaki megpróbálja megnyitni a zárolt chateket, és nem biztosítja a szükséges hitelesítést, az alkalmazás felkéri a felhasználót, hogy törölje a csevegést, mielőtt megnyitja azt.

Jelenleg a WhatsApp lehetővé teszi az alkalmazás PIN-kóddal vagy ujjlenyomattal történő lezárását. Ez a funkció azonban meglehetősen frusztráló lehet néhány ember számára, mivel minden alkalommal hitelesíteniük kell, amikor hozzá akarnak férni az alkalmazáshoz. Ehhez képest egy adott csevegés zárolása sokkal egyszerűbb. Lehetővé teszi az alkalmazás gyors hitelesítés nélküli megnyitását, miközben megóvja érzékeny beszélgetéseit.

Forrás: Sammobile