A Facebook már egyszer próbálkozott azzal, hogy a szegényebb régiókat ellássa információval, de az kudarcba fulladt 2016-ban. Leginkább azért, mert enyhén szólva is részrehajló volt az alkalmazás, és szinte csak a Facebook szolgáltatásait tolta az emberek elé, miközben másokat tiltott. Ezért aztán sok helyen be is tiltották, majd szépen elhalt a dolog.

Most viszont újra nekifut a techcég, és elindítja a Discover alkalmazást, ami gyakorlatilag egy lebutított böngésző lesz. Az embereknek szükségük lesz természetesen hozzá internetképes készülékre, amire a szolgáltatójukon keresztül kapnak egy napi keretet internetezésre. Ha ezt elérik, még előfizethetnek rendesen is a netre, de addig ingyen lesz a Discover app használata.

Ahogy írtuk, ez visszadobja majd az embereket az internet őskorába, mivel kizárólag szöveges dolgokat lehet majd olvasni rajta, videók, képek nem lesznek. Viszont legalább az információk eljutnak az emberekhez, ami most, a járvány idején rendkívül fontos, és sok helyen csak azért nem tudnak az intézkedésekről például, mert a szegénység miatt nem jutnak internethez.

A Discover alkalmazás ráadásul semmilyen adatot nem kér az emberektől, a Facebookra sem kell regisztrálni, és a böngészési előzményeket sem tárolja. Egyelőre Peruban tesztelik, de tovább akarják hamarosan vinni Thaiföldre, a Fülöp-szigetekre és Irakba is.

Forrás: Android Community