Már egy ideje folyik a töltők forradalma, ami nagyjából annyit tesz, hogy a lehető legtöbben álljanak át az USB-C technológiára, amivel nem csak egységesíthetik az egész piacot, de gyorsabb töltést és adatátvitelt eredményeznek amellett, hogy kevesebb szemét is keletkezne az ezközök lecseréléskor, hiszen így egy régebbi töltő felhasználható az újhoz is.

Most az EU egy újabb lepést tett afelé, hogy csak egyféle technológia legyen a piacon. Benyújtottak ugyanis egy javaslatot, hogy két éven belül minden eszközt át kell erre állítani. Amennyiben az Európai Parlement ezt el is fogadja, akkor mindez kötelező lesz az EU-ban forgalmazott összes gyártóra nézve.

Tehát az Apple-re is. Akik rögtön tiltakoztak is, hogy az EU meg akarja ölni az innovációt ezzel a lépésével, és így ráadásul az Apple töltőinek kidobására kényszeríti az embereket, ami sok szemét lesz megint. Azt viszont elhallgatta, hogy ők voltak az elsők, akik ilyen technológiai cserét csináltak a töltőikkel, illetve azt sem kommentálták, hogy a laptopjaikon és au iPad-jeiken már USB-C van, tehát ők házon belül is többféle kábelre kényszerítik az embereket. Szóval maradjunk annyiban, hogy a híresen ócska minőségű lightning kábeleik cseréjéből származó bevételeiket féltik leginkább.

Forrás: HWSW