A Google Docs egy olyan ingyenes szövegszerkesztő, ami bárhonnan elérhetővé teszi a fájlok elérését, a megosztásuk is egyszerű. A legalapvetőbb szövegszerkesztési funkciókat ismeri, de eddig az egyik legidegesítőbb hibája volt, hogy PDF-ben érkező szövegeket úgy konvertált, hogy azzal sok esetben több munka volt, mintha valaki újra írta volna az egész szöveget. 

De most érkezett egy olyan frissítés, ami pontosan ezt szeretné megoldani, így javul majd a képimportálás, a szövegstílusok formázásának importálása, megmarad a tördelés és az elrendezés is. Egyelőre az üzleti fiókoknál, az oktatási és a non-profit szervezetek számára  elérhető ez a változás. Az átalakítani kívánt file-t a Drive szolgáltatásban kell kijelölni, jobb egérgombbal kattintani, majd a megnyitás Googe dokumentummal funkciót kell választani. 

Közben állítólag azon is dolgoznak, hogy tovább fejlesszék a Chrome böngésző sötét módját, amiben a gördítősávok, a menü, a könyvjelző vagy az új lap is sötét módban lesz elérhető. Ez a frissítés várhatóan jövőre érkezik majd meg. 

Forrás: Techradar