A koronavírus-járvány egyik következménye, hogy idén a ballagások is elmaradnak, nem csak Magyarországon, de a világban rengeteg helyen. A Facebook ezért gondolt egyet, és kitalálta, hogy nem hagyja életre szóló élmény nélkül azokat, akik idén ballagnának, csak kicsit újít a dolgokon. Több híresség is úgy gondolta, hogy a virtuális ballagáshoz ők is szívesen csatlakoznának. 

Az Instagramon és Facebookon tartott #graduation2020 eseményhez olyan nevek is csatlakoztak mint Awkwafina, Jennifer Garner, Lil Nas X és Oprah Winfrey. Az egész lényege pedig az, hogy megjelennek végzős osztályok fotói, üzenetek az igazgatótól, helyet kapnak konkrét iskolák, nevek a hírességek falain, és lehet majd virtuális ballagást is tartani, kifejezetten ballagós filterekkel, sőt a családi összejöveteleket pedig a Messenger most bemutatott közös videocset-szobájában lehet megtartani. 

https://www.instagram.com/p/B_h5zkUAzSa/?utm_source=ig_embed

A Facebook szerint a tinédzsereknek így is nehéz, hogy kimaradnak az iskolából, nem találkozhatnak a barátaikkal, és nem élhetik a szokásos életüket pont abban a korban, mikor egy csomó változáson mennek keresztül, a határaikat feszegetik, és jobban megismerik magukat. Ez az időszak egészen biztos, hogy hatással lesz az életükre, ezért arra biztatják őket, hogy amennyiben ez lehetséges, maradjanak kapcsolatban a barátaikkal, csak éppen személyes találkozások helyett virtuálisan, és arra kérik a szülőket is, hogy ebben a nehéz időszakban ne tiltsák el őket a kapcsolataiktól, legalábbis a virtuális világban minden veszély nélkül érintkezhetnek. Azt ők is elismerik, hogy a személyes találkozást és a ballagást nem pótolhatja semmi, de jelen esetben azon dolgoznak, hogy a virtuális változat is emlékezetes legyen. 

Forrás: Social Media Today