Az Instagram nemrégiben egy izgalmas új funkciót kezdett tesztelni: a virtuális kedvenceket. Ezek a digitális kisállatok a felhasználók történeteiben jelennek meg, és a kapott lájkok számától függően növekednek és fejlődnek. Mint a tamagothci.

A virtuális kedvencek számos előnnyel kecsegtetnek. Először is, növelhetik a felhasználók elköteleződését a platform iránt, hiszen a kedvencük gondozása és fejlődése rendszeres aktivitásra ösztönöz. Másodszor, új lehetőséget kínálnak az önkifejezésre, hiszen a felhasználók személyre szabhatják kedvencük kinézetét és viselkedését. Végül, a virtuális kedvencek szórakoztató és interaktív módon tehetik még vonzóbbá az Instagram-élményt.

Ugyanakkor felmerülhetnek aggodalmak is a virtuális kedvencekkel kapcsolatban. Például túlságosan addiktív lehet, és negatív hatással lehet a felhasználók mentális egészségére. Továbbá, a virtuális kedvencek gondozása időigényes lehet, és elvonhatja a figyelmet a való életbeli kapcsolatokról és tevékenységekről.

Persze majd akkor derül ki minden, amikor esetleg mindenki számára bevezetik, de azt még nem lehet tudni, ez mikor történik meg.

Forrás: Social Media Today