A Facebook bejelentette, hogy elkezdte a whatsappos eltűnő üzeneteket bevezetni a felhasználóknál. Ha a funkciót beállítja valaki, akkor egy hét után az üzenetei kitörlődnek. 

A Facebook szerint ez az újítás olyan lesz, mintha valakivel személyesen beszélgetnénk, valószínűleg arra gondoltak, hogy egy hét után úgyis mindenki elfelejti, hogy mit mondott a másik. A hét nap pedig szerintük elég arra, hogy ne az örökkévalóságnak szóljon, de elegendő időt hagy a másiknak, hogy reagálhasson. Az ígéretek szerint egy hónapon belül minden felhasználónál elérhető lesz. 

Azért arra nem árt figyelni, hogy ezeket az üzeneteket ugyanúgy tovább lehet küldeni más valakinek, és onnan már nem törlődik hét nap után. Az értesítésekből sem törlődik, és akkor is látni lehet majd továbbra is, ha valaki idézte azt az üzenetet. Sőt, ha képet vagy videót, esetleg audio file-t küld valaki, és a másik készülékén be van állítva az automatikus letöltés, akkor azt le fogja tölteni, és nem tűnik el a készülékéről. Arról nem is beszélve, hogy képernyőfelvételt is lehet készíteni, szóval annyira azért nem bombabiztos az új funkció.