A Google szóvivője elmondta, hogy Donald Trump volt amerikai elnök közösségi médiaplatformja, a Truth Social még nem kapott engedélyt a Google Play Áruházában való terjesztésre .

A késés visszaesést jelent az alkalmazás számára, amely február 21-én jelent meg az Apple App Store-ban. Az Android telefonok az Egyesült Államok okostelefon-piacának mintegy 40 százalékát teszik ki. A Google és az Apple üzletek nélkül a legtöbb okostelefon-felhasználó számára nincs egyszerű módja a Truth Social letöltésének.

„Augusztus 19-én értesítettük a Truth Social vállalatot a jelenlegi irányelvek számos megsértéséről, és megismételtük, hogy a felhasználók által generált tartalmak moderálására szolgáló hatékony rendszerek az általános szerződési feltételeink egyik olyan része, ami nélkül nem jelenhetnek meg a Google Playen. ” – áll a Google közleményében.

A Google aggodalmát fejezte ki a Truth Social felé a Play Áruház irányelveinek megsértése miatt, amelyek tiltják az olyan tartalmakat, mint a fizikai fenyegetés és az erőszakra való felbujtás.

Truth Social anyavállalata, a Trump Media & Technology Group (TMTG) nem válaszolt a Reuters megkeresésére, de egy sajtóközleményben azt mondta, hogy „folyamatosan jóhiszeműen együttműködött a Google-lal annak biztosítása érdekében, hogy a Truth Social Android App megfeleljen a Google követelményeinek anélkül, hogy veszélyeztetnénk ígéretünket, miszerint a szólásszabadság menedéke leszünk”.

Hozzátették: „Sőt, versenytársaink egyes alkalmazásai is engedélyezettek a Google Play Áruházban, annak ellenére, hogy azok rohamosan megsértik a Google szexuális tartalomra vonatkozó tilalmát és egyéb irányelveket, míg a Truth Social zéró toleranciával rendelkezik a nyíltan szexuális tartalommal szemben.”

Forrás: Telex