Az Instagram hozzáadott a platformjához egy új lehetőséget, amely lehetővé teszi, hogy kivágjuk az állókép-bejegyzések elemeit, amelyeket aztán újra felhasználhatunk matricaként a saját történeteinkben és tekercseinkben.

Amint az ebben a példafolyamatban látható, az Instagram új „Kivágott matrica létrehozása” funkciója elérhető bármely nyilvánosan közzétett állókép-bejegyzés hárompontos menüjében. Amikor aktiválja, az Instagram rendszere azonosítja a képen a fókusz entitást, amelyet ezután külön matricaként menthet el.

Ezután ezt használhatja a történetekben és a tekercsekben matricaként:

Ahhoz, hogy egy hírfolyam bejegyzésből matricát hozhasson létre, az alkotónak nyilvánosan is közzé kell tennie, és engedélyeznie kell a többi felhasználó számára, hogy kivágásokat készíthessen a tartalomból. A felhasználók a beállításokon keresztül kikapcsolhatják ezt, és megakadályozhatják, hogy az emberek újra felhasználják képeiket. Továbbá, ha valaki más bejegyzéseiből kivágott matricát hoz létre, majd a felhasználó törli az eredetit, akkor a matricáját is elveszíti.

A folyamatnak tehát vannak bizonyos korlátai, de ez több kreativitást és újszerű felhasználási lehetőségeket eredményezhet az alkalmazásban.

Forrás: Social Media Today