A TikTok határozottabb álláspontot kíván felvenni az éghajlatváltozással kapcsolatos félretájékoztatás ellen, és a platform töröl minden olyan tartalmat, amely „aláássa a jól megalapozott tudományos konszenzust” az éghajlatváltozással és annak hatásaival kapcsolatban.

A frissítés összhangba hozza az alkalmazást a Pinteresttel és a Twitterrel, és tiltja az éghajlatváltozás tagadását, amivel a közösségi média platformok igyekeznek kivenni a részüket a figyelem és a cselekvés lehetőségeinek maximalizálása érdekében.

Az éghajlatváltozás tagadása továbbra is az interneten folyó diskurzus általános középpontjában áll, és néhány fontosabb publikáció azt a hiedelmet táplálja, hogy az éghajlati fenyegetést politikai eszközökkel túlfújták. Ráadásul a Facebook sem tiltotta be a klímatagadó bejegyzéseket, és továbbra is megkönnyíti az ilyen tartalmak terjesztését. A TikTok megjegyzi, a tudományos konszenzus szerint az éghajlatváltozás megtörténik, és most kell cselekednünk annak megállítása érdekében.

Forrás: Social Media Today