Miután az elmúlt hetekben tesztelték őket, a TikTok most hivatalosan is elindítja az mesterséges intelligencia által generált tartalmakhoz tartozó új címkéit, amelyek további átláthatóságot biztosítanak az alkalmazásban.

Amint ebben a példában is látható, a TikTok mostantól megköveteli azon felhasználóktól, akik mesterséges intelligencia segítségével hoztak létre bejegyzést az alkalmazásban, hogy jelöljék meg, vagy kockáztatják a tartalom eltávolítását, ha nem teszik meg.

A fenti második képen az új „Alkotó MI által generáltként címkézett” címke látható, amely segít elkerülni a félreértéseket, ugyanakkor korlátozza a téves információk terjedését az alkalmazáson belül.

A Tiktok szerint az MI hihetetlen kreatív lehetőségeket kínál, de potenciálisan megzavarhatja vagy félrevezetheti a nézőket, ha nem tudják, hogy a tartalmat mesterséges intelligencia segítségével hozták létre vagy szerkesztették. A tartalom címkézése segít ennek megoldásában azáltal, hogy világossá teszi a nézők számára, ha a tartalmat jelentősen megváltoztatja vagy módosítja az MI-technológia. 

„Ezért vezetünk be egy új eszközt az alkotók számára, amelyek segítségével könnyedén tájékoztathatják közösségüket, amikor mesterséges intelligencia által generált tartalmat tesznek közzé.” – mondja a cég.

Forrás: Social Media Today