A teljes közösségi média az ellen harcol jelenleg, hogy minél kevesebb álhír jusson el az emberekhez a koronavírussal kapcsolatban. Ezen dolgozik most a Viber is, méghozzá az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) közösen.

A cég és a szervezet egy chatbotot hozott létre, amivel beszélgetni lehet, leginkább azért, hogy a valótan információkat tisztázzák a felhasználók előtt. A chatbot egyelőre csak angolul, oroszul és arabul érhető el, de hamarosan kibővítik több mint húsz nyelvre. Egyébként nem csak az álhíreket kerüli el, hanem rendes, hivatalos híreket is nyújt a vírus állásával kapcsolatban.

A „Legfrissebb hírek” menü valós időben, közvetlenül a WHO honlapjával egyszerre frissül, így a legújabb információk egyből az appban kötnek ki. Lesznek olyan menüpontok is, mint a „Védd magad”, a „Maszk használata”, az „Utazási ajánlatok” illetve az interaktív „Mítoszok” kvíz a vírusról. Ezen kívül lehet majd adakozni is a vírus elleni harcra.

A Viber egy különleges matricacsomagot is kiad majd az 1.1 milliárd felhasználójának, ezzel is lehet majd támogatni a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozók harcát.