A YouTube továbbfejleszti szerzői jogi eszközrendszerét, hogy segítsen a tartalomkészítőknek jobban kezelni a szerzői jogi figyelmeztetéseket. Az új audióeltávolítási lehetőségek célja, hogy pontosabban és könnyebben azonosíthatóak és eltávolíthatóak legyenek a szerzői joggal védett hanganyagok a videókból.

A szerzői jogi figyelmeztetések komoly problémát jelenthetnek a YouTube-tartalomkészítők számára, mivel akár a videók eltávolításához vagy a csatorna felfüggesztéséhez is vezethetnek. Az új eszközök célja, hogy megkönnyítsék a tartalomkészítők számára a problémás tartalmak gyors és hatékony kezelését.

A legnagyobb újdonság Dal törlése. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen kattintással eltávolítsák a szerzői joggal védett zenét a videóikból. A YouTube mesterséges intelligenciája automatikusan azonosítja a zenét, és a felhasználó választhatja, hogy csak a zenét távolítja el, vagy az egész hangsávot elnémítja.

Ezen kívül van még a már ismert dal kicserélése, a vitatott rész kivágása és természetesen panaszt is lehet tenni, hogy nem csináltunk semmi rosszat.

A YouTube a következő hetekben tervezi bevezetni az új funkciókat a YouTube Studio asztali és mobilalkalmazásában.

Forrás: Social Media Today