A YouTube bejelentette az evészavarokkal kapcsolatos tartalomra vonatkozó irányelveinek frissítését, amely további útmutatást ad a veszélyeztetett felhasználók számára, ugyanakkor korlátozza a hozzáférést bizonyos evészavarokkal kapcsolatos tartalmakhoz a fiatalabb közönség számára.

Fotó: Pap Tamás / Unsplash)

A frissítések a YouTube ártalmas vagy veszélyes tartalommal kapcsolatos meglévő szabályaira épülnek, és konkrétabb útmutatást adnak az evészavarról szóló videókhoz, ami döntő lépés a felhasználók fokozottabb védelmének elősegítésében.

„Az olyan mentális egészségügyi problémák, mint az étkezési zavarok, elszigetelhetik és megbélyegzik az embereket szerte a világon. A YouTube fontos platform az evészavarokkal kapcsolatos figyelemfelkeltésre és a különböző szempontok szerinti megértésre, és szeretnénk lehetővé tenni az alkotók számára, hogy továbbra is megosszák történeteiket.”

– írják

A YouTube azt állítja, hogy többek között a National Eating Disorder Association (NEDA) és az Asociación de Lucha contra la Bulimia y la Anorexia (ALUBA) szakértőivel együtt dolgozott ki egy átfogó keretrendszert, amely kiterjeszti közösségi irányelveinek hatályát erre az elemre.

Az elkövetkező hetekben a YouTube új korlátozásokat vezet be a viselkedést bemutató videókra vonatkozóan , amelyek utánzásra késztethetik a veszélyeztetett nézőket.

Ebbe beletartozhatnak azok a videók, amelyek rendezetlen étkezési viselkedést mutatnak be vagy írnak le, például evés utáni „megtisztulást” vagy szigorú kalóriakorlátozást, vagy súlyon alapuló zaklatást étkezési zavarokkal összefüggésben.

A YouTube emellett életkori korlátozásokat vezet be  bizonyos evészavarokkal kapcsolatos tartalmakra, köztük azokra a klipekre, amelyekben az alkotó részletezi az általa elkövetett zavaros étkezési viselkedést.

Forrás: Social Media Today