Google hivatalosan is elmerült a mesterséges intelligencia zenei világába egy új kísérlettel. A Dream Track nevű MI-eszközzel kedvenc énekeseink stílusát utánzó eredeti dallamokat hoz létre.

A Dream Tracket már néhány YouTube-felhasználó élvezheti, és olyan 30 másodperces számokat csinál, amelyek olyan előadókat utánoznak, mint Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Sia, T-Pain, Troye Sivan vagy Papoose.

Egy demóban a felhasználó bedobott egy kérést, például: „ballada arról, hogyan vonzzák az ellentétek egymást, vidám akusztikus” és a Dream Track összeállított egy rövid klipet egy új dalból, amelyet Charlie Puth hangklónja énekelt. A hangklón úgy szólt, mint az igazi Puth, kiegészítve a hangulathoz illő háttérdallal.

De itt van T-Pain is ugyanígy:

Jelenleg csak kiválasztott amerikai alkotók kis csoportja próbálhatja ki a Dream Tracket, és csak YouTube Shortshoz való zenék készítésére használható.

Később más mesterséges intelligencia zenei segédekkel is bővül a lehetőség, amelyek szöveges leírás és dúdolás alapján komplett zenét tesznek össze. Ezek az új eszközök még fejlesztés alatt állnak, de még idén elérhetővé válnak a YouTube Music MI inkubátorának résztvevői számára.

Forrás: Android Authority