A YouTube egy új, „Hype” névre keresztelt funkciót tesztel, amely lehetővé teszi a nézők számára, hogy kiemeljék kedvenc videóikat a Felfedezés szekcióban. A cél az, hogy a kisebb tartalomkészítők videói nagyobb figyelmet kapjanak, és a közösség támogatását is élvezhessék.

A Hype funkcióval a nézők egyfajta „lájkot” adhatnak a kiválasztott videóknak. Minél több „Hype”-ot kap egy videó, annál nagyobb az esélye, hogy megjelenjen az adott héten a Hype-olt videók között a Felfedezés szekcióban. Ez a szekció elkülönül a Jelenleg népszerű videóktól, így a kevésbé ismert csatornák is nagyobb eséllyel felfedezhetők.

Jelenleg a Hype funkció csak korlátozott számú országban érhető el, köztük Brazíliában, Törökországban és Tajvanon. A funkció tesztelése a YouTube Partner Program olyan tagjaira korlátozódik, akiknek kevesebb, mint 500 000 feliratkozójuk van, és megfelelnek a közösségi irányelveknek.

A Hype funkció nem befolyásolja a YouTube keresési és felfedezési algoritmusát. A Hype-olt videók csak a Hype szekcióban jelennek meg, és nem kerülnek előrébb a keresési eredményekben vagy a főoldalon.

Forrás: Android Central