Az X (korábban Twitter) audió- és videóhívásokat vezet be. A platform több felhasználója értesítést kapott az alkalmazás megnyitásakor: „Itt vannak az audió- és videohívások!”

Az alkalmazás beállításai között található egy új „Audió- és videóhívás engedélyezése” kapcsoló is, amely szerint „bekapcsolhatja a funkciót, majd kiválaszthatja, hogy kivel szeretné használni”. Követőkkel, ellenőrzött felhasználókkal vagy akik a címtárban vannak.

Ezután hívást kezdeményezhet úgy, hogy megnyit egy üzenetet egy másik felhasználóval, kiválasztja a telefon ikont a képernyő jobb felső sarkában, és kiválasztja az audió- vagy videóhívást.

Az X tulajdonosa, Elon Musk régóta utalt arra, hogy audió- és videóhívást adjon a platformhoz annak érdekében, hogy az egy minden egyben alkalmazás legyen. Musk nemrég azt mondta, hogy a funkció elérhető lesz iOS-en, Androidon, Mac-en és PC-n, „telefonszám nélkül”.

Mivel hivatalos bejelentés nem volt, az sem világos, hogy ezért majd fizetni kell-e a felhasználóknak vagy sem, de amit elterjed, azon nyomban kiderül.

Forrás: The Verge