Az X (korábban Twitter) bejelentette, hogy a like-ok mostantól minden felhasználó számára priváttá válnak. Ez azt jelenti, hogy bár a posztolók továbbra is látni fogják, mely bejegyzéseiket kedvelték, ezt az információt mások nem láthatják.

Az X mérnöki csapata szerint a változtatás célja a felhasználók magánéletének jobb védelme. Úgy vélik, hogy a like-ok nyilvánossága ösztönözheti a felhasználókat arra, hogy mások elvárásainak megfelelően cselekedjenek, ahelyett, hogy valódi érdeklődésük szerint like-olnának. Emellett úgy gondolják, hogy a privát like-ok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy szabadabban fejezhessék ki magukat és interakcióba lépjenek a tartalommal anélkül, hogy aggódnának amiatt, hogy mások mit gondolnak.

A like-ok priváttá tétele jelentős változást jelent az X platformon. Bár az X azt állítja, hogy ez pozitív hatással lesz a felhasználói élményre, vannak, akik aggódnak amiatt, hogy ez megnehezítheti a trendek azonosítását és a népszerű tartalmak felfedezését. Továbbá, mivel a like-ok gyakran egyfajta társadalmi bizonyítékot jelentenek, a privát like-ok megnehezíthetik a felhasználók számára annak eldöntését, hogy milyen tartalommal érdemes foglalkozni.

Forrás: Social Media Today