Elon Musk 44 milliárd dollárért vásárolta meg a Twittert, amit most már X-nek hívnak. Az X jelenleg 19 milliárd dollárt ér.

A The Verge által látott belső dokumentumok szerint hétfőn az X arra jogusult alkalmazottait részvényenként 45 dolláros tőkével jutalmazták, és ha ezen az áron összeadják az összes részvényt, akkor kijön a 19 milliárd dollár. Ez pedig 55 százalékos visszaesés az eredti vételárhoz képest.

A dokumentumok ráadásul megjegyzik, hogy az egy részvényre jutó valós piaci értéket az Igazgatóság határozza meg számos tényező alapján, a vonatkozó adószabályoknak megfelelő módon. (Az igazagatóság valójában egyedül Muskot jelenti.)

Musk amúgy annak idején pont azért akart kihátrálni a 44 milliárd dolláros bizniszből, mert túl soknak tartotta. Viszont mivel megtette ezt az ajánlatot, így az amerikai törvények értelmében élnie is kellett vele.

Amúgy úgy tűnik, hogy Musk értékelése még mindig túl nagyvonalú, ugyanis az egyik befektetője, a Fidelity úgy gondolja, hogy az X 65 százalékkal kevesebbet ér, mint amikor megvette azt.

Forrás: The Verge