Maria Warne tizenkilenc éves állattenyésztőnek csaknem egymillió követője van a TikTokon. Warne videókat tesz közzé, amelyekben emlékezteti a többi gazdát arra, hogy milyen sokféle módon járhatnak el, hogy biztonságban maradjanak a farmon. Ez amiatt is fontos, mert a Health and Safety Executive (HSE) adatai szerint a mezőgazdaságban a legrosszabb a halálos sérülések aránya az összes fő ipari ágazat közül.

A Port Isaac-i Warne azt mondta: „Csak azért csináljuk, hogy segítsünk az embereknek, meghallgassuk őket, és valóban felhívjuk rá a figyelmet, a közösségi média pedig tökéletes hely erre.”

Warne szerint „igazán elszomorító” egy farmon történt balesetről hallani. Azt mondta: „Amikor egy incidens történik a közösségben, legyen az közel vagy távol, mindannyian együttérzünk a helyzettel.”

Nagy-Britanniában 2021 áprilisa és 2022 márciusa között már 25-en vesztették életüket farmokon az előző évi összesen 41-hez képest. Az EBK mezőgazdasági, erdészeti és halászati ​​jelentése szerint a halálozás leggyakoribb oka a mozgó járművek okozta ütközés.

Warne ezért úgy gondolja, mindig van még tennivaló. A fiatal gazda videókat tesz közzé a TikTokon és az Instagramon, és arra ösztönzi az embereket, hogy maradjanak biztonságban a farmon – még a mindennapi feladatok elvégzése közben is. Azt mondta, hogy még az olyan egyszerű dolgok is számíthatnak, mint például az indítás előtti ellenőrzések a traktoron.

Warne azt mondta, „a kockázatok minden nap változnak”, és arra ösztönözi az embereket, hogy gondolkodjanak el azon, hogyan tudnák napi szinten javítani a biztonságot. És erre mind a Tiktokon, mint az Instagramon felhívja a figyelmet.

Forrás: BBC