Néhány alkotó hívta fel a követői figyelmét, hogy nem biztos, hogy továbbra is látni fogják a követők a tartalmakat, miután új módon szabályozzák a kényes tartalmakat. 

A beállítások menüben a fiókok menüpont alatt jelent meg a Kényes tartalom szabályozása funkció, amelyen alapértelmezetten a korlátozást kapcsolták be, és egyelőre nem egyértelmű, hogy egyáltalán kinél jelenik meg az engedélyezés opció, mert a legtöbb felhasználó a korlátozás és a még több korlátozás között választhat. 

Ezt a gyakorlatban azért vezették be, hogy ne láthasson senki olyan tartalmakat, ami mondjuk erőszakot vagy meztelenséget jelenít meg. De most több művész is figyelmeztette a követőit, hogy az elmúlt napok statisztikái szerint ők is érintettek lehetnek, ugyanis látványosan lecsökkent az elérésük. A fő hiba szerintük az, hogy egy kalap alá vesz mondjuk egy akt grafikát, az erőszakos videókat vagy a dohánytermékekkel kapcsolatos videókat. Holott elképzelhető, hogy valaki szívesen követ egy olyan művészt, akinél megjelennek aktok, viszont valóban jóval kevesebb erőszakos videót szeretne nézni. Illetve nem tudni, hogy aki engedélyezi az ilyen tartalmakat, annál mostantól több öncsonkításos vagy verekedős videó jelenik-e meg, annak ellenére, hogy erre nem kíváncsi

Az Instagram azt mondja, nem kell aggódni a művészeknek, mert egy-két nap alatt elrendeződik majd ez a kérdés, és továbbra is azokat a felhasználókat fogják látni, akiket követnek. 

Forrás: The Verge