Márciusban egy kiszivárgott prezentáció felfedte a YouTube terveit egy dedikált podcast oldallal. A YouTube.com/podcasts most már már él, és a meglévő Felfedezésnél található a következő oldalakon: Felkapott, Zene, Filmek és műsorok, Élő, Játék, Hírek, Sport, Tanulás és Divat és szépség. A dedikált oldal először július végén jelent meg, és most lassan egyre szélesebb körben elérhetővé válik, de még mindig nem mindenkinek.

Elérhető asztali böngészőben és mobileszközön is a jelenleg viszonylag kezdetleges oldal. Vannak olyan gyűjtőoldalak is, mint az „Összes megjelenítése”, „Népszerű epizódok”, „Népszerű podcast lejátszási listák”, „Ajánlott” és „Népszerű podcast-készítők”. Az oldal többi része különböző kategóriákra hivatkozik: Vígjáték, True Crime, Sport, Music és TV & Film.

A végfelhasználók podcast-élménye idővel feltehetően optimalizáltabb lesz, de az még várat magára, hogy milyen lesz a YouTube Music felhasználói felületen ugyanez. A Google Podcastot feltehetően itt fogják összegyűjteni, nem pedig külön alkalmazásként, ahogy azt tették a zenével korábban.

Forrás: 9to5google