Titok ugyan nem volt, mivel már vagy másfél éve tesztelgeti különböző országokban a Facebook, de mától mindenki számára elérhető a Facebook Gaming. Az alkalmazás nem titkolt célja, hogy olyan szolgáltatásoknak adjon egy nagy pofont, mint a Youtube, a Tiwtch vagy a Mixer. Ezek többek között ugye arra is jók, hogy egy játékos élőben közvetítse, hogy mondjuk hogyan kaszabol le egy rakás zombit. Na ide akar beszállni ezzel a Facebook, és azért adta ki most az eredetileg tervezett június helyett, mert mindenki otthon van és játszik vagy játékot néz. Vagy legalábbis sokan vannak ilyenek.

Az alkalmazás ingyenes, de természetesen nem valami önzetlen cél vezérelte a Facebookot a megalkotására. A játékpiac a kijárási korlátozások alatt óriásit növekedett, ebből pedig nem akar kimaradni a cég, így a játékosok elég gyorsan elérhetik a monetizálásos szintet. Már persze, ha annyira jók, de a Facebook olyan streamer-celebeket akar ide csábítani, mint Gonzalo ZeRo Barrios, Corinna Kopf vagy Ronda Rousey.

Olyan hirtelen döntött a Facebook az alkalmazás kiadásáról, hogy egyelőre csak Andoridon érhető el, ugyanis az Apple-től még nem kapta meg az engedélyt, de valószínűleg nem kell rá sokat várni.

Forrás: NY Times